Aardappelsoep met krokante oesterzwammen
INGREDIENTEN
voor 1 grote pot
1.5 liter kippenbouillon
1 dikke ui
1 preistengel
100g knolselder, in blokjes
600g geschilde bloemige aardappelen
100 ml (lactosevrije) room
fijngesnipperde peterselie
1 bakje oesterzwammen
1 el maïzena
olijfolie
zwarte peper
nootmuskaat
BEREIDING
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Pel en snipper de ui, snijd het wit van de prei in ringen.
Breng 1.5 liter kippenbouillon aan de kook en voeg de aardappelen, ui, prei en knolselder toe.
Laat de soep 20 minuten gaar pruttelen op middelhoog vuur.
Mix de soep en voeg de room toe.
Kruid af met zwarte peper en nootmuskaat.
Scheur de oesterzwammen in stukken en wentel ze door 1 el maïzena zodat ze een wit bloemig laagje krijgen. Bak de oesterzwammen krokant in een pannetje met olijfolie en kruid ze met zwarte peper.
Serveer de soep in kommetjes, lepel er wat oesterzwammen op en strooi er de fijngesnipperde peterselie over. Werk af met een scheutje extra room.
Tip: varieer eens met mosselen, stukjes rookworst, gebakken filet d' Anvers i.p.v. oesterzwammen.
FODMaP-proof? neen, gebruik dan alleen het groen van de prei en vervang de ui door het groen van lente-ui. Oesterzwammen zijn wel fodmapproof in tegenstelling tot alle andere paddenstoelen. Gebruik ook lactosevrije room of sojaroom.
