Amandelbollen
INGREDIENTEN
voor 8 bolletjes:
4 eieren
125g Griekse yoghurt
1/2 tl zout
40g amandelmeel
30g psylliumvezels
10g kokosmeel
1 el bakpoeder
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 160°C.
Mix de eieren met de Griekse yoghurt en het snufje zout luchtig.
Voeg dan amandelmeel, psylliumvezels, kokosmeel en bakpoeder toe. Meng het deeg goed.
Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en schep met een ijsschep 8 bolletjes uit het deeg.
Bak de amandelbollen 25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin kleuren.
Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen.
Je kan deze amandelbollen zowel hartig als zoet beleggen bv. met zachte geitenkaas, gerookte zalm
en een plakje avocado, ook lekker met een groentespread, bij een tas soep of met confituur naar keuze.
FODMaP-proof? Als je erg gevoelig bent voor lactose, gebruik dan lactosevrije (Griekse) yoghurt.
kokosmeel bevat fodmaps, maar zou bij deze hoeveelheid geen problemen mogen geven. Je kan het kokosmeel
eventueel weglaten. Verhoog het amandelmeel dan tot 50g.
