top of page
boekweitpannenkoek.JPG

Hartige boekweitpannenkoek

 

INGREDIENTEN

voor 8 stuks:

500ml amandelmelk

150g boekweitmeel

100g verse jonge spinazie (of diepvries)

3 eieren

snufje zout en peper

Garnituur:

wortel, in slierten

2 bollen Burrata (alternatief voor lactosevrij: mozzarella van Dilea)

komkommer, in slierten

basilicumblaadjes

zeewier

kerstomaatjes

Voor de yoghurtvinaigrette: meng 2 el lactosevrije yoghurt, 1 el citroensap, 2 el olijfolie, snuf peper/zout, geraspte komkommer, en verse kruiden naar keuze (peterselie, basilicum, bieslook)

 

BEREIDING

Meng in een beslagkom de amandelmelk met het boekweitmeel, de eieren en jonge spinazie met snuf peper en zout en mix tot een glad beslag.

Bak de pannenkoeken in een koekenpan +/- 2 minuten aan elke kant.

Beleg de pannenkoeken met garnituur naar keuze en een frisse kruidenyoghurtvinaigrette.

Tip: je kan deze pannenkoeken invriezen.

FODMaP-proof? ja zeker!

Boekweit is bovendien rijk aan vezels en zorgt voor een lang verzadigd gevoel, voor een stabiele bloedsukerspiegel, voor een gezonder cholesterolgehalte, voor een betere stoelgang.

Boekweit is één van de belangrijkste plantaardige eiwitbronnen.

Boekweit is geen graan, maar een zaad en dus glutenvrij!

bottom of page