Hartige boekweitpannenkoek
INGREDIENTEN
voor 8 stuks:
500ml amandelmelk
150g boekweitmeel
100g verse jonge spinazie (of diepvries)
3 eieren
snufje zout en peper
Garnituur:
wortel, in slierten
2 bollen Burrata (alternatief voor lactosevrij: mozzarella van Dilea)
komkommer, in slierten
basilicumblaadjes
zeewier
kerstomaatjes
Voor de yoghurtvinaigrette: meng 2 el lactosevrije yoghurt, 1 el citroensap, 2 el olijfolie, snuf peper/zout, geraspte komkommer, en verse kruiden naar keuze (peterselie, basilicum, bieslook)
BEREIDING
Meng in een beslagkom de amandelmelk met het boekweitmeel, de eieren en jonge spinazie met snuf peper en zout en mix tot een glad beslag.
Bak de pannenkoeken in een koekenpan +/- 2 minuten aan elke kant.
Beleg de pannenkoeken met garnituur naar keuze en een frisse kruidenyoghurtvinaigrette.
Tip: je kan deze pannenkoeken invriezen.
FODMaP-proof? ja zeker!
Boekweit is bovendien rijk aan vezels en zorgt voor een lang verzadigd gevoel, voor een stabiele bloedsukerspiegel, voor een gezonder cholesterolgehalte, voor een betere stoelgang.
Boekweit is één van de belangrijkste plantaardige eiwitbronnen.
Boekweit is geen graan, maar een zaad en dus glutenvrij!
