top of page

 
Tarieven

 

  • Intake: €60 : +/- 1u15

  • Opvolgconsultaties: €45: +/- 30 à 40 minuten

 

Consultaties niet- FODMaP-dieet

 

Eerste consultatie

De eerste consultatie is een kennismakings- en intakegesprek. Tijdens dit gesprek probeer ik inzicht te krijgen in je huidige voedingsgewoonten, je leef- en activiteitenpatroon, je motivatie. Hiervoor zal ik je vragen om een vragenlijst in te vullen.

Je krijgt een dieetchecklijst mee van toegestane en te mijden producten, alsook voldoende tips en info, zodat je al kan wennen aan het dieet.

Tegen de volgende consultatie zorg ik voor een aangepast en persoonlijk dieetadvies.

 

Tweede consultatie

Tijdens dit gesprek bekijken we samen je aangepast en persoonlijk dieetadvies en beantwoord ik je vragen.

Je krijgt een voorbeeld weekmenu en enkele aangepaste recepten mee naar huis. Ik zal je vragen om in een eetdagboek te noteren wat je eet.

 

Derde consultatie

Aan de hand van je ingevulde eetdagboek bekijken we samen waar je moeilijkheden ervaarde en evalueer ik je vooruitgang.

Het kan zijn dat je nog met bijkomende vragen zit, dan beantwoord ik die graag tijdens dit opvolggesprek.

 

Tijdens eventuele extra opvolgconsultaties kan ik je nieuwe recepten / weekmenu’s en meer uitleg over producten geven en ook leren om etiketten te lezen.

 

Consultaties FODMaP-dieet

 

Aangezien het dieet uit 3 verschillende fasen bestaat, verlopen deze consultaties op een andere wijze.

 

Intakegesprek + uitleg eliminatiefase

Tijdens dit gesprek probeer ik inzicht te krijgen in je huidige voedingsgewoonten, je leef- en activiteitenpatroon en je motivatie. Hierbij zal ik je vragen om een klachtenscoreformulier in te vullen.

Ik leg het principe van het FODMaP-dieet uit. Deze informatie krijg je in een mapje mee naar huis, zodat je alles rustig kan inlezen.

Opvolgconsultatie: Start eliminatiefase

Na 2 weken kom je voor een opvolging zodat we eventuele problemen kunnen bekijken en ik je vragen kan beantwoorden. We starten met de eliminatiefase. Ik help je op weg met de dieet checklijsten en een voorbeeld weekmenu.

 

Derde consultatie: uitleg herintroductiefase

Tijdens deze consultatie vul je opnieuw een klachtenscoreformulier in.

Als je nagenoeg klachtenvrij bent, gaan we over naar de herintroductiefase. Hierbij leg ik je uit hoe je de verschillende geëlimineerde FODMaP-groepen terug kan introduceren door deze afzonderlijk te testen. Je gaat zelf na op welke voedingsmiddelen je wel of niet reageert.

Je zal daarbij een eetdagboek invullen en je klachten noteren.

 

Opvolgconsultatie herintroductiefase

Aan de hand van je ingevulde eetdagboek bekijken we samen waar je moeilijkheden ervaarde en evalueer ik je vooruitgang. Ik geef je tips en aangepaste recepten mee naar huis.

 

Vijfde Consultatie + uitleg stabilisatiefase

Na het doorlopen van de herintroductiefase zal je inzicht krijgen in jouw persoonlijk aangepaste FODMaP-dieet als een ‘levenswijze’. Je zal met deze aangepaste voedingsgewoonten nog weinig klachten hebben of je klachten onder controle kunnen houden.

bottom of page