top of page
gebakken havermout met rabarber, bosbess

Gebakken havermout met rabarber, blauwe bessen en pecannoten

 

INGREDIENTEN

voor 2 porties

100 g havermout

2 el ahornsiroop

1 tl bakpoeder

250 ml amandelmelk of rijstmelk

 

1 ei

1 el kokosolie

1 dikke stengel rabarber

2 el blauwe bessen

1 el grof gehakte pecannoten

snuifje zout

 

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180°C.

Was de rabarber en snijd in fijne blokjes en spoel de blauwe bessen.

Meng de ingrediënten in een kom en roer er kokosolie-ahornsiroop en losgeklopt ei onder.

Verdeel het mengsel over vuurvaste kommetjes en bak ze gedurende 20 min in de oven.

Laat afkoelen. Je kan dit gerechtje lauw of koud eten.

Je kan de gebakken havermout gemakkelijk een dag op voorhand maken als ontbijt.

Ook lekker als vieruurtje, eventueel met een beetje Griekse yoghurt erbij.

bottom of page