Tabouleh van boekweitkorrels
INGREDIENTEN
voor 6 à 8 personen
250 g boekweitkorrels
150 g kikkererwten (blik)
80 g geroosterde amandelen
100 g granaatappelpitten
een handvol peterselie
6 gedroogde abrikozen
50g feta
4 el citroensap
een scheutje olijfolie
peper, zout
1 kl Ras el hanout.
BEREIDING
Kook de boekweitkorrels gaar in 500ml water en spoel ze nadien af met koud water. Laat uitlekken en doe er een scheutje olijfolie onder.
Spoel de kikkererwten, dep ze droog en rooster ze in een pannetje zonder olie te gebruiken.
Verkruimel de feta.
Snijd de abrikozen in kleine stukjes en hak de noten grof.
Voeg dan alle ingrediënten bij de afgekoelde boekweitkorrels en breng op smaak met
citroensap, peper, zout en Ras el hanout.
Werk af met fijngesnipperde peterselie.
Deze salade is lekker bij kip, serveer met geraspte wortelen en je hebt een volwaardige, gezonde maaltijd! Smakelijk!
#FODMaP-proof?: Spoel de kikkererwten goed af, FodMaP’s lossen immers op in het water van het blikje, en vervang de abrikozen door rozijnen.
