Boekweitsalade.JPG

Tabouleh van boekweitkorrels

 

INGREDIENTEN

voor 6 à 8 personen

250 g boekweitkorrels

150 g kikkererwten (blik)

80 g geroosterde amandelen

100 g granaatappelpitten

een handvol peterselie 

4 el citroensap

een scheutje olijfolie 

peper, zout

1 kl Ras el hanout.

BEREIDING

Kook de boekweitkorrels gaar in 500ml water en spoel ze nadien af met koud water. Laat uitlekken en doe er een scheutje olijfolie onder.

Spoel de kikkererwten, dep ze droog en rooster ze in een pannetje zonder olie te gebruiken. 


Verkruimel de feta.

Snijd de abrikozen in kleine stukjes en hak de noten grof.

Voeg dan alle ingrediënten bij de afgekoelde boekweitkorrels en breng op smaak met

citroensap, peper, zout en Ras el hanout.

Werk af met fijngesnipperde peterselie.

Deze salade is lekker bij kip, serveer met geraspte wortelen en je hebt een volwaardige, gezonde maaltijd! Smakelijk!

#FODMaP-proof?: Spoel de kikkererwten goed af, FodMaP’s lossen immers op in het water van het blikje, en vervang de abrikozen door rozijnen.

©2018 by Natalie & Wim.