Studentenhaver
INGREDIENTEN
voor +/- 20 stuks
200 g pure chocolade
75 g noten (amandelen, walnoten, hazelnoten, ...)
75 g gedroogde vruchten (bv. rozijnen, veenbessen, ananas)
BEREIDING
Breek de chocolade in stukjes.
Smelt 150 g chocolade au bain-marie: doe water in een pot, breng aan de kook en zet op een laag vuur.
Doe de chocolade in een kleinere pot en zet die in het warme water. Zorg ervoor dat er geen water bij de chocolade komt!
Neem de pot met gesmolten chocolade uit de pot met water en roer de rest van de chocolade eronder totdat alle chocolade gesmolten is.
Schep de chocolade met een eetlepel op een met bakpapier beklede schotel. Duw de chocolade wat plat met de bolle kant van je lepel.
Duw de noten en gedroogde vruchten voorzichtig in de chocolade voor de chocolade opgesteven is.
Laat de studentenhaver hard worden in de koelkast.
Bewaar de studentenhavertjes nadien in de koelkast.
