top of page
scampi's met asperges in een milde curry

Scampi's met asperges en zoete puntpaprika's

 

INGREDIENTEN

voor 4 personen

20 asperges

2 rode zoete puntpaprika's

1 ui

een half glas witte wijn

1/2 visbouillonblokje

24 scampi's, gepeld (diepvries)

 

4 el ketchup

300 ml (lactosevrije) room

olijfolie

peper en zout

currypoeder en paprikapoeder

verse peterselie

 

BEREIDING

Leg de scampi's 2 min. in heet water en pel ze. Dep goed droog en verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt).

Marineer de scampi's in 2 el olijfolie, een snuifje curry- en paprikapoeder en zet aan de kant.

Schil de asperges zorgvuldig van kop naar beneden en stoom (20 min) of kook (10 min) ze gaar.

Schil de zoete puntpaprika's en snijd ze in stukjes, versnipper ook de ui.

Stoof ui en paprikastukjes in olijfolie in een diepe pan, voeg witte wijn en visbouillonblokje toe.

Voeg de scampi's toe en bak ze 2 à 3 min.

Kruid af met peper en zout en nog wat extra currypoeder.

Voeg dan de room toe en de ketchup. Roer om tot een gladde saus. 

Als de asperges gaar zijn, voeg ze dan in stukjes gesneden toe aan de scampi-currysaus en werk af met fijngesnipperde peterselie.

Serveer met rijst.

bottom of page