Rabarbercompote met vleugje gember
INGREDIENTEN
voor 2 potjes
300g rabarber
50ml water
4 el esdoonsiroop
2 zakjes vanillesuiker
2 el 'Gimber' of gembersiroop
BEREIDING
Spoel de rabarberstelen onder de kraan.
Snijd de stelen in stukjes van 2 cm.
Breng de rabarberstukjes in een pan met dikke bodem samen met het water aan de kook.
Roer regelmatig om.
Voeg de esdoornsiroop en vanillesuiker toe, als ook de gembersiroop.
Heb je geen gembersiroop in huis, dan kan je ook 1cm gemberwortel fijn raspen en toevoegen.
Laat het kookvocht indampen tot een bijna stroperige compote is overgebleven.
Giet de rabarbercompote in confituurpotjes en sluit goed af.
Tip: deze compote is ook lekker te combineren met de pompoen/havermoutwafeltjes of zoete aardappel/havermoutwafeltjes. Lekker als ontbijt of tussendoortje.
Weetje: gember werkt ontstekingsremmend, tegen misselijkheid en helpt de vertering.
