Krokante kipfilet, boontjes in pesto en ovengebakken krieltjes
INGREDIENTEN
voor 4 personen
600g krieltjes, gehalveerd, met schil
600g kipfilet
1kg prinsessenboontjes
2 el pesto
1ei
100g cornflakes
olijfolie
peper en grof zeezout
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe de gehalveerde krieltjes in een ovenschotel. Besprenkel ze met 2 el olijfolie, grof zeezout en zwarte peper. Hussel alles goed onder elkaar.
Zet de krieltjes 30 à 40 min in de oven. Roer af en toe eens om.
Maak de boontjes schoon: verwijder de topjes en spoel de boontjes onder de kraan.
Kook de boontjes beetgaar.
Giet de boontjes af en meng er de pesto onder.
Snijd de kipfilets in de lengte doormidden en dep ze droog met keukenpapier. Klop het ei los. Verkruimel de cornflakes. Kruid de kipfilets naar smaak met zout en peper, haal ze door het losgeklopte ei en wentel ze door de cornflakes zodat ze bedekt zijn met een krokant laagje. Bak de kippenfilets in een pan in olijfolie goudbruin.
FODMaP-proof? maak zelf je pesto: doe 2 handvol basilicum, 30g Parmezaanse kaas, 4 el olijfolie, sap van 1/2 citroen en 3 el geroosterde pijnboompitten in een blender en mix tot een gladde pesto.
