Chiapudding met blauwe bessen en chocoladeschilfers
INGREDIENTEN
voor 2 porties
100 ml amandelmelk
4 el Griekse yoghurt
4 el chiazaad
2 el esdoonsiroop
1 blokje pure chocolade
4 handvol blauwe bessen
BEREIDING
Doe 2 handvol blauwe bessen in een steelpannetje en voeg 2 el water toe. Verwarm de blauwe bessen 5 min totdat ze zacht zijn en je ze met een vork kan pletten.
Meng in een maatbeker: amandelmelk, Griekse yoghurt, chiazaad en esdoornsiroop en de geplette blauwe bessen. Laat dit mengsel een 10- tal min staan zodat de chiazaadjes de melk kunnen 'opslorpen' en zwellen.
Verdeel het mengsel in glazen (of lage confituurpotjes die kan je gemakkelijk afsluiten met schroefdeksel).
Laat een nacht rusten in de koelkast en werk de volgende morgen af met de rest van de blauwe bessen.
Rasp er de pure chocolade over.
Tip: dit eiwitrijk, vezelrijk, lichtverteerbaar en calorie-arm ontbijt bewaar je gemakkelijk 4 dagen in de koelkast.
Tip: je kan ook blauwe bessen uit de diepvriezer gebruiken.
Weetje: Blauwe bessen, chiazaad en pure chocolade bevatten veel anti-oxidanten en werken ontstekingsremmend.
