Vissoep.JPG

Vissoep

 

INGREDIENTEN

voor 6p

150 g Victoriabaars

150 g kabeljauw

150 g zalm

50 mosselen z.schelp

100 g grijze garnalen

2 l visbouillon

2 uien

½ venkelknol

2 wortelen

½ groene selder

3 preiwitten

4 gepelde tomaten

2 eetl. tomatenpuree

1 scheutje anijslikeur (Pernod of Ricard)

1 dl droge witte wijn

4 eetl. olijfolie

1 rode paprika

snuifje paprikapoeder

oregano, laurier en peterselie

peper en zout

 

BEREIDING

Snij de groenten brunoise.

Stoof eerst de uien en de venkel aan in wat olijfolie, dan de rest van de groenten.

Laat 10 min. doorstoven.

Voeg de wijn, de kleingesneden tomaten, de tomatenpuree, de visbouillon en de kruiden toe en laat 45 min. zacht pruttelen.

Breng op smaak met peper en zout.

Voeg dan pas de anijslikeur toe.

Snij de vis in dobbelstenen, maak de mosselen schoon en spoel ze goed.

Voeg de vis op het laatste toe en laat nog 5 min. mee koken.

Serveer met volkorenbrood en kruidenboter

#FODMaP-proof?: vervang de uien door het groen van lente-ui, de groene selder door knolselder, gebruik enkel het groen van de prei en niet het preiwit zelf. Afhankelijk van je tolerantie voor alcohol kan je alcohol al dan niet toevoegen. 

©2018 by Natalie & Wim.