top of page
haloumi met tagliatelle.JPG

Pasta met halloumi, venkel, trostomatjes en pesto

 

INGREDIENTEN

voor 4p

400g (glutenvrije) tagliatelle

400 g halloumi

400g trostomaatjes, gehalveerd

1 venkelknol

olijfolie

peper en zout

 

 Voor de pesto:

20g verse basilicumblaadjes

20g pijnboompitten

20g Parmezaanse kaas

3 el olijfolie

peper en zout

(snuifje asafoutida)

 

BEREIDING

Voor de pesto: mix alle ingrediënten tot een gladde pesto. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe, afhankelijk van de dikte.

Verwijder het loof van de venkelknol, snipper de venkel en stoof 15 min op een zacht vuurtje. Kruid af met peper en zout.

Kook intussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

Halveer de tomaatjes en voeg ze bij de venkel. Voeg de uitgelekte pasta en ook de pesto toe. Meng en breng verder op smaak met peper en zout.

Snijd de halloumi in dikke plakken, smeer ze in met olijfolie en gril ze kort aan beide kanten in een grilpan.

Verdeel de pasta over diepe borden en leg de gegrilde halloumiplakken er boven op.

bottom of page