Pasta met halloumi, venkel, trostomatjes en pesto
INGREDIENTEN
voor 4p
400g (glutenvrije) tagliatelle
400 g halloumi
400g trostomaatjes, gehalveerd
1 venkelknol
olijfolie
peper en zout
Voor de pesto:
20g verse basilicumblaadjes
20g pijnboompitten
20g Parmezaanse kaas
3 el olijfolie
peper en zout
(snuifje asafoutida)
BEREIDING
Voor de pesto: mix alle ingrediënten tot een gladde pesto. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe, afhankelijk van de dikte.
Verwijder het loof van de venkelknol, snipper de venkel en stoof 15 min op een zacht vuurtje. Kruid af met peper en zout.
Kook intussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
Halveer de tomaatjes en voeg ze bij de venkel. Voeg de uitgelekte pasta en ook de pesto toe. Meng en breng verder op smaak met peper en zout.
Snijd de halloumi in dikke plakken, smeer ze in met olijfolie en gril ze kort aan beide kanten in een grilpan.
Verdeel de pasta over diepe borden en leg de gegrilde halloumiplakken er boven op.
