INGREDIENTEN
voor 2 personen
6 verse vijgen
50 g fetakaas
2 el amandelschilfers
1 el gepofte quinoa
rucola
het sap van 1/2 appelsien
1 el honing
olijfolie
Gegrilde vijgen met gepofte quinoa, feta en amandelschilfers
BEREIDING
Was de vijgen en snijd ze in 4 partjes. Leg ze in een ovenschotel en besprenkel ze met wat olijfolie.
Pers de halve appelsien en meng er 1 el honing onder. Giet het sap over de vijgen, maar houd nog een beetje over om tijdens het grillen nog wat extra sap te kunnen toevoegen.
Verkruimel de feta en strooi over de vijgen.
Zet de schotel 15 min onder de grill.
Rooster ondertussen de amandelschilfers en gepofte quinoa in een pannetje zonder olie.
Schik op de borden een bedje rucola sla en leg er de gegrilde vijgen op.
Strooi er als laatste de geroosterde amandelschilfers en gepofte quinoa over.
#FODMaP-proof?: Helaas niet, vijgen bevatten een te hoog fructosegehalte.
