savooikoolsoep.JPG

Savooikoolsoep met rookworst

 

INGREDIENTEN

voor 4p

500 g savooikool

1 ui

1 knoflookteentje

100 g knolselder

2 aardappelen

1 l groentebouillon

olijfolie

peper

snuifje natriumbicarbonaat

3 rookworsten

 

BEREIDING

Snij de savooikool in reepjes en spoel ze goed met koud water.

Snij de ui en het knoflookteentje fijn en de knolselder en aardappelen in blokjes.

Stoof de groenten aan in olijfolie gedurende 5 min en overgiet ze dan met de groentebouillon. Voeg een snuifje natriumbicarbonaat toe.

Kook de soep op een matig vuur met deksel op de pot. Zo voorkom je de nare koollucht. Kool die te lang wordt gekookt, wordt zwaarder verteerbaar.

Mix de soep.

Voeg de in plakjes gesneden rookworst toe en warm de soep nog 5 min extra op.

#FODMaP-proof?: vervang de ui door het groen van lente-ui, en het knoflookteentje door knoflookolie of een mespuntje asafoetida. Afhankelijk van je tolerantie voor savooikool kan je een kleine tas soep consumeren. Natriumbicarbonaat maakt de soep lichter verteerbaar.

©2018 by Natalie & Wim.