Savooikoolsoep met rookworst
INGREDIENTEN
voor 4p
500 g savooikool
1 ui
1 knoflookteentje
100 g knolselder
2 aardappelen
1 l groentebouillon
olijfolie
peper
snuifje natriumbicarbonaat
3 rookworsten
BEREIDING
Snij de savooikool in reepjes en spoel ze goed met koud water.
Snij de ui en het knoflookteentje fijn en de knolselder en aardappelen in blokjes.
Stoof de groenten aan in olijfolie gedurende 5 min en overgiet ze dan met de groentebouillon. Voeg een snuifje natriumbicarbonaat toe.
Kook de soep op een matig vuur met deksel op de pot. Zo voorkom je de nare koollucht. Kool die te lang wordt gekookt, wordt zwaarder verteerbaar.
Mix de soep.
Voeg de in plakjes gesneden rookworst toe en warm de soep nog 5 min extra op.
#FODMaP-proof?: vervang de ui door het groen van lente-ui, en het knoflookteentje door knoflookolie of een mespuntje asafoetida. Afhankelijk van je tolerantie voor savooikool kan je een kleine tas soep consumeren. Natriumbicarbonaat maakt de soep lichter verteerbaar.
