Kip in kervelroomsaus met ovengebakken krieltjes en worteltjes
INGREDIENTEN
voor 4 personen
600g kipfilet
12 grote wortelen, in schijfjes gesneden
1 kg krieltjes, gewassen en in partjes gesneden, met schil
3 blokjes diepvrieskervel
2 potjes sojaroom
2 dl kippenbouillon
olijfolie
peper en zout
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200C°.
Spoel de krielpartjes onder de kraan en dep ze goed droog. Leg ze in een ovenschotel en besprenkel met 2 el olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout en hussel alles goed onder elkaar.
Doe ook de wortelschijfjes in een ovenschotel. Besprenkel ze eveneens met 2 el olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout en hussel alles goed onder elkaar.
Zet beide ovenschotels 30 à 40 minuten in de voorverwarmde oven. Roer regelmatig de wortelen en krieltjes om.
Bak de kipfilets in een ruime pan in olijfolie goudbruin. Kruid met peper en zout.
Blus met de kippenbouillon en laat het geheel afgedekt op een zacht vuurtje sudderen, ongeveer 5 min.
Voeg de sojaroom toe en de kervelblokjes. Breng de roomsaus kort aan de kook en roer zodat de kervel volledig oplost in de roomsaus.
FODMaP-proof? ja, zeker!
