HavermoutPompoenwafeltjes.jpg

Pompoen-Havermoutwafels

 

INGREDIENTEN

voor 10 stuks:

250g pompoenpuree

200g havermeel

200ml amandelmelk

4 eieren

½ el bakpoeder

1 el esdoornsiroop

 

BEREIDING

Kook de pompoenblokjes gaar in een bodempje water gedurende 15 min. Mix de zachte pompoenblokjes tot een gladde puree.

Meng alle ingrediënten in een kom en mix tot een dik vloeibaar geheel.

Verwarm het wafelijzer en vet in met een beetje arachide olie.

Bak kleine wafels gedurende +/- 5 minuten (de hoeveelheid van het beslag en de baktijd hangen uiteraard af van je wafelijzer). Vet het ijzer in tussen elk baksel.

Serveer met een beetje Griekse yoghurt of lactosevrije yoghurt of ricotta en fruit zoals blauwe bessen, kiwi, aardbeien, frambozen, ... of met een dun laagje confituur van een toegestane fruitsoort.

Tips:

  • Maak een variant en vervang de pompoenpuree door zoete aardappelpuree

  • Deze wafeltjes kan je invriezen. Leg tussen de wafeltjes een stukje boterhampapier dan komen ze gemakkelijk los als ze diepgevroren zijn. Rooster ze even in je broodrooster (sommige broodroosters hebben ontdooi en rooster stand tegelijk).

  • Ideaal als tussendoortjes! Besmeer de wafeljes met een dun laagje Kwatta Fondant.

  • Maak een grotere hoeveelheid pompoenpuree en vries enkele porties in, zodat je deze voor een volgende keer kan gebruiken. Dit bespaart al wat werk en tijd!

©2018 by Natalie & Wim.