Chiacrepes met sinaasappelsaus
INGREDIENTEN
voor 4 stuks
150g speltbloem
1 ei
250ml amandelmelk
2 el chiazaad
1 el esdoornsiroop
1 el olijfolie
snuifje zout
Voor de saus:
2 appelsienen
1 el esdoornsiroop
2 kruidnagels
1 el vanillepoeder
BEREIDING
Zeef de bloem in een ruime beslagkom. Voeg het snuifje zout toe. Voeg ook het ei, de amandelmelk, esdoornsiroop en olijfolie toe. Mix tot een glad vloeibaar beslag.
Voeg dan 2 el chiazaad toe en meng goed.
Het chiazaad zal beginnen zwellen en het beslag lichtjes gelei-achtiger maken.
Ondertussen maak je het sinaasappelsausje.
Pers de appelsienen en doe het sap in een steelpannetje. Voeg 2 kruidnagels toe en 1 el esdoonsiroop.
Los het vanillepoeder op in een beetje water.
Warm het sinaasappelsap op tot kookpunt en dik het dan wat in met het opgeloste vanillepoeder.
Verwarm een pannenkoekenpan en vet de pan in met wat olie.
Roer het chiapannenkoekenbeslag nog eens goed om en bak dan dunne pannenkoeken tot ze mooi goudbruin kleuren.
