Tahinstroop:
meng 2 kl yoghurt,
2 kl esdoornsiroop,
1 kl citroensap,
1 kl tahin.
INGREDIENTEN
voor 2 personen
200g couscous
1/2 komkommer
1/2 granaatappel
200g fetablokjes
1 tomaat
olijfolie
citroensap
muntblaadjes
peterselie
peper en zout
Couscous-granaatappelsalade met tahinstroop
BEREIDING
Maak de couscous klaar zoals aangeduid staat op de verpakking en breng op smaak met olijfolie, citroensap, peper en zout.
Snijd de tomaat en komkommer in kleine stukjes.
Snijd de granaatappel doormidden en haal de pitjes eruit. Dit gaat gemakkelijker als je eerst met een houten lepel op schil klopt.
Snijd de muntblaadjes fijn en versnipper de peterselie.
Doe alle ingrediënten in een kom en zet ze in de koelkast voor +/- 1uur.
Verdeel de couscoussalade in kommetjes en schenk er wat tahinstroop over.
#FODMaP-proof? Vervang de couscous door quinoa en schil eventueel de komkommer en tomaat
