Dadelballetjes
INGREDIENTEN
voor +/- 20 stuks
100g dadels
50g petit-beurre koekjes
50g hazelnoten
50g kokospoeder
papieren pralinevormpjes
BEREIDING
Laat de dadels 5 minuten weken in heet water.
Ontpit de dadels en hak ze in kleine stukjes.
Leg de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze 5 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
Laat de noten afkoelen, verwijder de bruinzwarte vliesjes en hak de hazelnoten fijn.
Doe de petit beurre koekjes in een plastic zakje. Sluit het zakje en rol de koekjes tot kruimels met een deegroller.
Meng in een ruime kom de dadelstukjes, fijngehakte nootjes en petit beurre poeder tot een stevig deeg.
Rol balletjes van +/- 1.5 cm diameter en rol ze door het kokospoeder.
Leg de dadelballetjes in een papieren pralinevormpje.
Laat de dadelballetjes opstijven in de koelkast.
Je kan de dadelballetjes 1 week in de koelkast bewaren.
