Granola kaneel
INGREDIENTEN
voor 1 grote pot
300g grove havermoutvlokken
150g gemengde zaden (zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, sesamzaad, ...)
1 handvol amandelen, grof gehakt
1 handvol hazelnoten, grof gehakt
7 el kokosolie
5 el esdoonsiroop = ahornsiroop = maple syrup
1 eiwit, losgeklopt
2 el kaneel
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 160°C.
Verwarm in een pannetje op laag vuur de kokosolie met ahornsiroop.
Doe alle ingrediënten in een ruime kom en giet er de kokosolie/ahornsiroop over.
Schep er vervolgens het losgeklopt eiwit onder.
Meng alles heel goed.
Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de granola over.
Bak gedurende 15 à 30 min in een voorverwarmde oven van 160°C.
Roer om de 10 min de granola om.
De granola is klaar als die goudbruin kleurt.
Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte doos.
Tip: lichtgebakken granola verteert beter dan donkerbruin gebakken granola.
Fodmap-proof? ja
