top of page
granola kaneel.JPG

Granola kaneel

 

INGREDIENTEN

voor 1 grote pot

300g grove havermoutvlokken

150g gemengde zaden (zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, sesamzaad, ...)

1 handvol amandelen, grof gehakt

1 handvol hazelnoten, grof gehakt

7 el kokosolie

5 el esdoonsiroop = ahornsiroop = maple syrup

1 eiwit, losgeklopt

2 el kaneel

 

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 160°C.

Verwarm in een pannetje op laag vuur de kokosolie met ahornsiroop.

Doe alle ingrediënten in een ruime kom en giet er de kokosolie/ahornsiroop over.

Schep er vervolgens het losgeklopt eiwit onder.

Meng alles heel goed.

Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de granola over.

Bak gedurende 15 à 30 min in een voorverwarmde oven van 160°C.

Roer om de 10 min de granola om.

De granola is klaar als die goudbruin kleurt.

Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte doos.

 

Tip: lichtgebakken granola verteert beter dan donkerbruin gebakken granola.

Fodmap-proof? ja

bottom of page