hartige courgettepannenkoekjes.jpg

Hartige courgettepannenkoekjes

met yoghurtdip

 

INGREDIENTEN

voor 2 personen:

1 courgette, zaadlijst verwijderd, geraspt

2 eieren

75g Griekse yoghurt

30g havermeel of glutenvrije bloem

1 el olijfolie

1 takje munt, fijngehakt

2 el bladpeterselie, fijngehakt

1 tl komijn

peper en zout

Voor de yoghurtdip: meng 2 el Griekse yoghurt, 2 el zure room, 1 kl azijn, 2 kl olijfolie, 1 el dille, peper en zout

 

BEREIDING

Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit de courgette 3 minuten op een zacht vuurtje.

Roer regelmatig om en breng goed op smaak met komijn, peper en zout. Laat afkoelen.

Meng in een kom de eieren met de Griekse yoghurt en de bloem. Laat even rusten.

Roer de fijngehakte munt en peterselie samen met de courgette door het eimengsel.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak van telkens 2 el beslag kleine pannenkoekjes (baktijd telkens 3 minuten). 

Serveer de pannenkoekjes met de yoghurtdip en voeg eventueel groentenkiemen toe zoals bv. alfalfa, brocolli-/ radijs-/ venkelkiemen.

FODMaP-proof? ja, maar gebruik lactosevrije yoghurt en eet niet meer dan 4 pannenkoekjes per maaltijd. Courgette bevat fodmaps (fructanen) en is 'groen' tot 65g.

©2018 by Natalie & Wim.