Groene asperges met appel, druiven en frambozendressing
INGREDIENTEN
voor 2 personen:
gemengde sla of lollo rosso of winterpostelein
1/2 avocado, in plakjes
100g groene asperges
een handvol blauwe druiven, gehalveerd
1/2 appel, in stukjes met schil
een handvol zonnebloempitten
Voor de dressing: meng 50g frambozen (vers of ontdooid uit diepvries), 1 el balsamicoazijn, 2 el olijfolie, 2 el esdoornsiroop, peper en zout in een blender.
BEREIDING
Rooster de zonnebloempitten in een pannetje zonder vetstof en laat de pitten afkoelen.
Blancheer de groene asperges 2 minuten in kokend water.
Verdeel de sla over de borden. Leg er de asperges bovenop, alsook de avocadoplakjes.
Werk af met de appelstukjes en gehalveerde druiven. Bestrooi met de geroosterde zonnebloempitten.
Serveer de frambozendressing apart.
FODMaP-proof? helaas niet, avocado's zijn rijk aan polyolen en appel en asperges aan fructose en fructanen.
Ontstekingsremmend? absoluut! appel, druiven en frambozen zijn rijk aan quercetine, een bio-flavonoïde dat ontstekings- en allergieremmend werkt. Avocado, rijk aan omega-9-vetzuren en vitamine E, werkt eveneens ontstekingsremmend.
