Havermoutwafeltjes
INGREDIENTEN
voor +/- 30 stuks
300g havermout
150g Griekse yoghurt of lactosevrije yoghurt
180ml amandelmelk of lactosevrije melk
4 eieren
4 zakjes vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
1 kl speculaaskruiden of kaneel
BEREIDING
Meng alle ingrediënten in een kom en mix tot een dik vloeibaar geheel.
Verwarm het wafelijzer en vet in met een beetje arachide olie.
Bak kleine wafels gedurende +/- 4 minuten (de hoeveelheid van het beslag en de baktijd hangen uiteraard af van je wafelijzer). Vet het ijzer in tussen elk baksel.
Serveer met een beetje Griekse yoghurt of lactosevrije yoghurt en fruit zoals blauwe bessen, kiwi, aardbeien, frambozen, ... of met een dun laagje confituur van een toegestane fruitsoort.
Tip: deze wafeltjes kan je invriezen. Leg tussen de wafeltjes een stukje boterhampapier dan komen ze gemakkelijk los als ze diepgevroren zijn. Rooster ze even in je broodrooster (sommige broodroosters hebben ontdooi en rooster stand tegelijk)
Tip: ideaal als tussendoortjes! Besmeer de wafeljes met een dun laagje Kwatta Fondant
FODMaP-proof? ja, deze wafels bevatten geen fodmaps
