havermoutpancakes.png

Havermoutpancakes met yoghurt en blauwe bessen

 

INGREDIENTEN

voor 10 stuks:

150g havermoutvlokken

120g Griekse yoghurt (lactosevrij) of kokosyoghurt naar keuze

60ml ongezoete amandelmelk

2 eieren

2 el ahornsiroop

1 kl bakpoeder

1 kl kaneel of speculaaskruiden

kokosolie om te bakken

Voor de topping:

ongezoete Griekse yoghurt (lactosevrij) of kokosyoghurt naar keuze

een handvol blauwe bessen per persoon

 

BEREIDING

Doe alle  ingrediënten in een ruime kom en mix tot een dik vloeibaar beslag.

Bak in een koekenpan in een beetje kokosolie 3 pancakes tegelijk.

Voor 1 pancake schep je 2 el deeg in de pan.

Leg de pancakes op een bord, schep er een eetlepel yoghurt bovenop en werk af met de blauwe bessen.

SUGGESTIE

Hou je van bananen? dan kan je 1 rijpe banaan onder het beslag mixen. Je hoeft dan geen ahornsiroop te gebruiken om de pancakes te zoeten.

TIP

Je kan de pancakes invriezen. Leg er een boterhampapiertje tussen bij het invriezen dan komen ze gemakkelijker los van elkaar.