Havermoutpancakes met yoghurt en blauwe bessen
INGREDIENTEN
voor 10 stuks:
150g havermoutvlokken
120g Griekse yoghurt (lactosevrij) of kokosyoghurt naar keuze
60ml ongezoete amandelmelk
2 eieren
2 el ahornsiroop
1 kl bakpoeder
1 kl kaneel of speculaaskruiden
kokosolie om te bakken
Voor de topping:
ongezoete Griekse yoghurt (lactosevrij) of kokosyoghurt naar keuze
een handvol blauwe bessen per persoon
BEREIDING
Doe alle ingrediënten in een ruime kom en mix tot een dik vloeibaar beslag.
Bak in een koekenpan in een beetje kokosolie 3 pancakes tegelijk.
Voor 1 pancake schep je 2 el deeg in de pan.
Leg de pancakes op een bord, schep er een eetlepel yoghurt bovenop en werk af met de blauwe bessen.
SUGGESTIE
Hou je van bananen? dan kan je 1 rijpe banaan onder het beslag mixen. Je hoeft dan geen ahornsiroop te gebruiken om de pancakes te zoeten.
TIP
Je kan de pancakes invriezen. Leg er een boterhampapiertje tussen bij het invriezen dan komen ze gemakkelijker los van elkaar.
