Krokante hazelnootgranola
met chocolade
INGREDIENTEN
voor 1 grote pot:
150g havermoutvlokken
50g gepofte bruine rijst (zie tips)
50g hazelnoten
50g amandelen
50g cashewnoten
50g pompoenpitten
2 el hazelnootpoeder
2 el psyllium husks (eventueel, zie tips)
1 kl kaneel
2 el ahornsiroop of vloeibare honing
2 el kokosolie
1 eiwit
75g pure chocolade (min. 70% cacao)
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 160°C.
Verwarm in een pannetje op een laag vuur de kokosolie en ahornsiroop totdat deze helemaal vloeibaar is.
Hak de noten grof.
Hak de chocolade grof.
Doe alle droge ingrediënten - behalve de grof gehakte chocolade - in een ruime kom en meng goed.
Meng er het kokosolie/ahornmengsel onder.
Klop het eiwit los en meng het eveneens onder de granola.
Bedek een bakplaat met bakpapier en stort er de granola op uit.
Verdeel de granola goed over de bakplaat.
Zet de granola 10 minuten in de voorverwarmde oven - schep de granola om - en zet nog 10 minuten langer in de oven.
Haal de granola uit de oven en strooi er nu de grof gehakte chocolade over. Meng goed zodat de chocolade krokante clusters vormt met de granola.
Laat afkoelen en bewaar in een goed afgesloten doos.
Deze granola is minstens een maand houdbaar.
Lekker als ontbijt met yoghurt of zo uit het vuistje als een gezond tussendoortje.
TIPS
-
Gepofte bruine rijst vind je oa bij Albert Heijn, Delhaize en in natuurvoedingswinkels. Je kan de gepofte rijst ook vervangen door gepofte quinoa.
-
Psyllium husks = vlozaadpoeder is ook te koop in natuurvoedingswinkels of online. Deze vezels zorgen voor een extra vullend gevoel, verbeteren de darmtransit en werken cholesterolverlagend. In deze granola zorgen ze voor knapperige clusters. Heb je ze niet meteen in huis, dan kan je je granola ook zonder deze vezels maken.
