Mediterrane
noten-avocadodip
INGREDIENTEN
voor 1 potje
60g ongezouten, gemengde noten
25g cashew noten
25g pompoenpitten
1 el fijngesnipperde basilicum
1 el fijngesnipperde rozemarijn
10 groene olijven, in stukjes
1/2 avocado
2 el hennepzaad
1 teentje look, optioneel
zwarte peper en grof zout
citroensap (flesje)
2 el olijfolie
2 el water
BEREIDING
Doe eerst de noten en pompoenpitten in een blender en mix fijn totdat de olie van de noten wat vrijkomt.
Voeg dan de avocado en de andere ingrediënten toe (hou een beetje hennepzaad apart).
Mix tot een smeuïge massa.
Werk af met hennepzaad, zwarte peper en grof zout.
Proef en breng nog meer op smaak indien gewenst.
Serveer deze dip op crackers van zonnebloempitten en/of met gegrilde groenten.
Ook ideaal als gezond tussendoortje of bij de borrel met crunchy rozemarijn sticks.
FODMaP-proof? helaas niet, avocado's en cashewnoten bevatten fodmaps
Ontstekingsremmend? zeker! Noten, olijven en avocado zijn een bron van omega 3, 6 en 9. De noten zijn ook rijk aan selenium en magnesium.
