Noten-avocadodip.jpg

Mediterrane

noten-avocadodip

 

INGREDIENTEN

voor 1 potje

60g ongezouten, gemengde noten

25g cashew noten

25g pompoenpitten

1 el fijngesnipperde basilicum

1 el fijngesnipperde rozemarijn

10 groene olijven, in stukjes

1/2 avocado

2 el hennepzaad

1 teentje look, optioneel

zwarte peper en grof zout

citroensap (flesje)

2 el olijfolie

2 el water

 

BEREIDING

Doe eerst de noten en pompoenpitten in een blender en mix fijn totdat de olie van de noten wat vrijkomt.

Voeg dan de avocado en de andere ingrediënten toe (hou een beetje hennepzaad apart).

Mix tot een smeuïge massa.

Werk af met hennepzaad, zwarte peper en grof zout.

Proef en breng nog meer op smaak indien gewenst.

Serveer deze dip op crackers van zonnebloempitten en/of met gegrilde groenten.

Ook ideaal als gezond tussendoortje of bij de borrel met crunchy rozemarijn sticks.

FODMaP-proof? helaas niet, avocado's en cashewnoten bevatten fodmaps

Ontstekingsremmend? zeker! Noten, olijven en avocado zijn een bron van omega 3, 6 en 9. De noten zijn ook rijk aan selenium en magnesium. 

©2018 by Natalie & Wim.