Ontbijtkoek met havermout, pompoen, gember en pecannoten
INGREDIENTEN
voor 6 porties
150ml ongezoete amandeldrink
400g pompoenpuree
200g havermout (glutenvrij)
snuifje gemberpoeder
2 eieren
1 kl psylliumvezels (of chiazaad kan ook)
1 el speculaaskruiden
enkele druppels vanille-essence
snuifje zout
een handvol pecannoten + extra noten voor de afwerking
een handvol zonnebloempitten
een handvol pompoenpitten
extra bij opdienen: (lactosevrije) (Griekse) yoghurt en1 el esdoornsiroop
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 160°C.
Vet een ovenschotel in van +/- 20x20cm.
Klop de eieren los in een ruime kom en doe er alle andere ingrediënten bij, behalve de zonnebloempitten en pompoenpitten. Roer tot een goed beslag.
Giet het beslag in de ovenschotel, druk het beslag wat aan.
Strooi er de zonnebloempitten en pompoenpitten over en druk deze lichtjes aan.
Bak de ontbijtkoek 30-35 minuten in de oven.
Serveer met extra pecannoten, wat (lactosevrije) (Griekse) yoghurt en besprenkel met 1 el esdoornsiroop.
Tip: je kan de ontbijtkoek op voorhand maken en gemakkelijk 5 dagen bewaren in de koelkast, of zelfs langer in de diepvriezer. Verdeel de ontbijtkoek dan wel al in porties.
Warm de ontbijtkoek even op in de oven net voor het opdienen
FODMaP-proof? ja!
