ontbijtkoek pompoen.jpg

Ontbijtkoek met havermout, pompoen, gember en pecannoten

 

INGREDIENTEN

voor 6 porties

150ml ongezoete amandeldrink

400g pompoenpuree

200g havermout (glutenvrij)

snuifje gemberpoeder 

2 eieren

1 kl psylliumvezels (of chiazaad kan ook)

1 el speculaaskruiden

enkele druppels vanille-essence

snuifje zout

een handvol pecannoten + extra noten voor de afwerking

een handvol zonnebloempitten

een handvol pompoenpitten

extra bij opdienen: (lactosevrije) (Griekse) yoghurt en1 el esdoornsiroop

 

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 160°C.

Vet een ovenschotel in van +/- 20x20cm.

Klop de eieren los in een ruime kom en doe er alle andere ingrediënten bij, behalve de zonnebloempitten en pompoenpitten. Roer tot een goed beslag.

Giet het beslag in de ovenschotel, druk het beslag wat aan.

Strooi er de zonnebloempitten en pompoenpitten over en druk deze lichtjes aan.

Bak de ontbijtkoek 30-35 minuten in de oven.

Serveer met extra pecannoten, wat (lactosevrije) (Griekse) yoghurt en besprenkel met 1 el esdoornsiroop.

Tip: je kan de ontbijtkoek op voorhand maken en gemakkelijk 5 dagen bewaren in de koelkast, of zelfs langer in de diepvriezer. Verdeel de ontbijtkoek dan wel al in porties.

Warm de ontbijtkoek even op in de oven net voor het opdienen

FODMaP-proof? ja!

©2018 by Natalie & Wim.