Oopsies of wolkenbroodjes
INGREDIENTEN
voor 8 broodjes:
100g roomkaas (type Philadelphia), lactosevrij
3 eieren
1 kl bakpoeder
snufje zout
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 140°C.
Splits de eieren. Doe de eigelen in één kom, de eiwitten in een andere kom.
Klop de eigelen los samen met de roomkaas en het bakpoeder.
Klop in de andere kom de eiwitten met het snufje zout goed stijf.
Schep dan voorzichtig, beetje bij beetje, het stijfgeklopte eiwit onder het eigeel-roomkaasmengsel.
Je bekomt een luchtig beslag. De luchtbelletjes mogen niet verdwijnen bij het mengen.
Lepel dan de wolkenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat: ongeveer 2 el per broodje.
Bak de broodjes 20 à 25 minuten in de oven totdat ze mooi goudbruin kleuren.
Laat de broodjes 2 minuutjes afkoelen uit de oven en haal ze dan voorzichtig van de bakplaat.
Beleg de broodjes met kaas en koude groenten voor een volwaardige lunch.
FODMaP-proof? ja zeker, een luchtig broodje dat je naar eigen smaak kan beleggen met (geiten)kaas, sla, komkommer, tomaat, groentekiemen. Zo heb je meteen weer extra vezels, goede eiwitten en vitaminen binnen tijdens je lunch.
