Pumpkin flapjacks
INGREDIENTEN
voor +/- 14 stuks:
250g pompoenblokjes (vers of diepvries)
200g havermout
200ml ongezoete amandelmelk
4 eieren
½ el bakpoeder
1 el ahornsiroop
Snufje kurkuma
kokosolie om te bakken
BEREIDING
Kook de pompoenblokjes gaar in een bodempje water gedurende 15 min. Mix de zachte pompoenblokjes tot een gladde puree. Meng alle ingrediënten in een kom en mix tot een dik vloeibaar geheel. Bak in een koekenpan in een beetje kokosolie 3 flapjacks tegelijk. Voor 1 flapjack schep je 2 el deeg in de pan.
SUGGESTIE
Serveer deze pumpkinflapjacks met Griekse yoghurt of kokosyoghurt en fruit zoals blauwe bessen, kiwi of frambozen.
Reken 2 flapjacks per persoon.
TIP
Je kan de flapjacks invriezen. Leg er een boterhampapiertje tussen bij het invriezen dan komen ze gemakkelijker los van elkaar.
