regenboogwortelstaart website.jpg

Regenboogworteltaart

met pistachenotencrumble

 

INGREDIENTEN

voor 1 plaattaart:

1 vel kruimeldeeg

5 el Ricotta

3 el verse tijm

zwarte peper en Himalayazout

1 el vloeibare honing

1 handvol pistachenoten, grof gehakt

2 paarse wortelen

2 gele wortelen

2 oranje wortelen

gereduceerde balsamicoazijn

 

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180°C.

Was de wortelen schoon en kook ze beetgaar (met schil) in een bodempje water gedurende +/- 7 minuten.

Giet af en laat de wortelen uitlekken.

Halveer de wortelen in de lengte.

Rol het vel kruimeldeeg uit op een bakplaat.

Knip het deeg rondom rond 1cm in en vouw deze cm naar binnen.

Meng de ricotta met de vloeibare honing en verse tijm. Breng op smaak met zwarte peper en Himalayazout.

Smeer de ricotta uit over de taartbodem.

Verdeel de wortelen over de ricotta. Trek strepen over de wortelen met gereduceerde balsamicoazijn.

Bestrooi met de grof gehakte pistachenoten. En kruid nog extra met zwarte peper.

Bak de plaattaart 20 minuten in de voorverwarmde.

Serveer met een groene salade van veldsla, olijven, half zongedroogde tomaten en fetakaas.

FODMaP-proof? helaas niet, maar met volgende aanpassingen is de taart even lekker en fodmapproof:

Maak je deeg zelf door 75g lactosevrije yoghurt te mengen met 60g boekweitmeel en 40g amandelmeel

+ 1 el kokosolie en 1/2 kl bakpoeder en snufje zout.

Vervang de pistachenoten door grof gehakte hazelnoten en vloeibare honing door ahornsiroop.