top of page
Rode bietenburger.png

Wintersalade met rodebietenburger

 

INGREDIENTEN

voor 4p:

500g geraspte, voorgekookte rode biet (vocht goed uitknijpen)

1/2 fijngesnipperde rode ui

1 handvol fijngesnipperde basilicum

1 el pijnboompitten

75g havermout

1 ei

1 el olijfolie

100g verkruimelde fetakaas

peper en zout

 

BEREIDING

Meng de geraspte rode biet (vocht goed uitknijpen!) met de fijngesnipperde rode ui,  basilicum,  olijfolie, pijnboompitten en havermout in een ruime kom. Voeg dan1 ei toe en meng goed. Verkruimel er de feta over en kruid met peper en zout. Meng alles goed. Zet 30 min. in de koelkast.

Maak ondertussen de salade:

  • schil 2 wortels en maak er met een dunschiller slierten van. Doe de slierten in een kommetje en marineer met 1 el olijfolie en 1 el witte balsamicoazijn, zwarte peper en zout. Overstrooi met sesamzaadjes.

  • Snijd ¼ witte kool in zeer fijne reepjes. Doe de reepjes in een kom en marineer met 1 el olijfolie en 1 el witte balsamicoazijn, zwarte peper en zout.

  • Verdeel in 4 borden een handvol gemengde sla, de wortelslierten en witte koolreepjes.

 

Haal het rodebietenmengsel uit de koelkast en rol er 8 balletjes van en plet ze tot burgers. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de burgers +/- 3 min. aan elke kant op middelhoog vuur. Draai ze voorzichtig om want de burgers zijn vrij breekbaar.

Leg per persoon 2 rodebietenburgers boven op de salade.

Serveer met een yoghurtdressing. Meng hiervoor 4 el yoghurt met 1 el olijfolie, ½ kl mosterd, peper en zout en fijngesnipperde peterselie.

Lowfodmap? Vervang de rode ui door groen van lente-ui en gebruik lactosevrije yoghurt.

Tip: voorgekookte rode biet vind je vacuümverpakt in de versmarkt van je winkel.

bottom of page