top of page
salade met gember sesamdressing.png

Salade met quinoa en
gember-soja-sesamdressing

 

INGREDIENTEN

voor 2p:

een handvol rucola

een handvol babyspinazie

1/2 komkommer

8 radijsjes

50g quinoa

1/2 kippenbouillonblokje

Voor de topping:

1 el pistachenoten

2 el amandelen

2 el zonnebloempitten

2 el pompoenpitten

Voor de dressing:

meng 2 el sojasaus, 1 el sesamolie, 2 el water, 2 el citroensap, 1 kl sesamzaadjes, rasp van 1cm verse gember en snufje zwarte peper

 

BEREIDING

Kook de quinoa gaar in kippenbouillon gedurende 12 à 15 minuten. Voor de gaartijd kijk je best op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.

Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes en de radijsjes in fijne reepjes.

Voor de topping: rooster de noten en pitten in een bakpan met antikleefbodem. Schud regelmatig zodat de noten en pitten niet verbranden. Van zodra je de pompoenpitten hoort poffen is je topping klaar. Laat de topping nog even afkoelen.

Verdeel de rucola en babyspinazie over 2 borden. Voeg de komkommer en radijsjes toe. Verdeel ook de quinoa over de 2 borden.

Werk af met de noten-pitten topping en besprenkel met de dressing.

SUGGESTIE

Vervang de radijsjes eens door geraspte wortel en/of blauwe druiven.

Vervang de babyspinazie eens door veldsla.

TIPS

  • Maak een grotere hoeveelheid quinoa klaar voor je salade van de volgende dag(en). Gekookte quinoa kan je afgedekt gemakkelijk 3 dagen bewaren in de koelkast.

  • Rooster ook een grotere hoeveelheid noten en pitten. Bewaar ze in een goed afgesloten pot. Zo heb je altijd een noten-pitten topping bij de hand om je salades te verrijken.

  • Dressing maak je gemakkelijk klaar in een klein glazen potje met schroefdeksel. Doe er alle ingrediënten in, sluit het potje met het schroefdeksel en schud goed. Maak op deze manier verschillende dressings klaar en bewaar ze in de koelkast. Zo heb je altijd een frisse dressing klaar staan om je salade af te werken.

bottom of page