Salade met zalm en roze pompelmoes
INGREDIENTEN
voor +/- 2 porties
80g quinoa
1/2 groentebouillonblokje
1/2 pompelmoes
4 plakjes zalm
1/2 komkommer
4 kerstomaatjes
1 stronkje witloof
2 handvol veldsla
tuinkers
Voor de dressing:
meng in een potje: 2 el citroensap, 2 el sap van de pompelmoes, 2 el walnootolie, 1 kl mosterd, peper en zout
BEREIDING
Kook de quinoa gaar in groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken en afkoelen.
Schil de roze pompelmoes, verwijder de vliesjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Vang het sap op voor de dressing.
Snijd de komkommer in heel kleine blokjes, de kerstomaatjes in partjes en het witloof in reepjes.
Snijd de plakjes gerookte zalm eveneens in reepjes.
Vul dan de 2 bokalen (of weckpotten):
komkommerblokjes, kerstomaatpartjes, tuinkers, roze pompelmoes, 2 el quinoa per bokaal, reepjes zalm, tuinkers, reepjes witloof en eindig met een handvol veldsla per bokaal.
Sluit de bokalen en zet ze nog even in de koelkast.
Op het moment van de lunch: draai de bokaal om in een diep bord en besprenkel de salade met de dressing.
LowFodmap? Absoluut!
Weetje: deze salade is rijk aan omega 3 door de zalm, veldsla, quinoa en walnootolie.
Pompelmoes werkt cholesterolverlagend. En witloof is rijk aan prebiotische vezels die onze darmen gezond houden.
