'Salad on the go'
met zoete aardappel, avocado en mozzarella
INGREDIENTEN
voor 2 porties
1 zoete aardappel, geschild en in partjes gesneden
1 bol mozzarella, in blokjes gesneden
1 avocado
6 kerstomaatjes, in partjes gesneden
30g macadamianoten
2 handvol rucola
olijfolie, zwarte peper en zout
citroensap
voor de dressing:
2 el olijfolie
2 el balsamicoazijn
1 el esdoornsiroop of honing
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe de zoete aardappelblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Hussel er 1 el olijfolie door en kruid met zwarte peper en grof zout.
Rooster de zoete aardappelblokjes 20 minuten in de voorverwamde oven.
Schil de avocado en snijd deze in blokjes. Besprenkel met citroensap om bruinverkleuring te voorkomen. Kruid met peper en zout.
Maak de dressing door alle ingrediënten goed om te roeren in een kommetje.
Maak dan laagjes in je glazen bokaal:
2 el dressing, tomatenpartjes, avocadoblokjes, mozzarellablokjes, zoete aardappelblokjes, rucola en werk af met een topping van grofgehakte macadamianoten.
Stort de bokaal uit in een diep bord juist voor het eten en je hebt een mooie salade op je bord!
Tip: je kan deze salade makkelijk de avond voordien maken. Deze salade bewaart 4 dagen in de koelkast.
FODMaP-proof? avocado is fodmap-proof tot 45g (oranje) en zoete aardappel tot 100g (oranje), mozzarella tot 40g (groen). Indien je echt te gevoelig bent voor lactose, gebruik dan lactosevrije mozzarella van Dilea. Gebruik voor de dressing esdoornsiroop ipv honing!
