Spicy pumpkin granola
INGREDIENTEN
voor 1 grote pot
300g grove havermoutvlokken
50g gepofte quinoa
50g pompoenpitten
100g walnoten of pecannoten, grof gehakt
1,5 kl kaneel
1/2 kl kardemonpoeder
1/4 kl kruidnagelpoeder
1/4 kl nootmuskaat
(ofwel 1 el 4-kruidenmengeling (kant-en-klaar))
snufje zout
150g pompoenpuree
4 el esdoornsiroop = ahornsiroop = maple syrup
2 el kokosolie
BEREIDING
Schil de pompoen. Snijd ze in blokjes en kook ze gaar in 15 minuten.
Mix de zachtgekookte pompoenblokjes tot een gladde puree.
Weeg 150g af. De rest kan je gemakkelijk invriezen voor een later moment.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de havermout, quinoa, pompoenpitten, walnoten (of pecannoten), de kruiden en het het snufje zout in een kom en meng goed.
Smelt de kokosolie op een laag vuurtje en voeg de ahornsiroop toe.
Meng de kokosolie-ahornsiroop onder de havermout en voeg als laatste de pompoenpuree toe.
Zorg dat alles goed omgeroerd is.
Stort de granola uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de granola 20 à 30 min in de voorverwarmde oven van 160°C. Zet de oven dan wat lager op 100°C en laat de granola nog 15 minuten extra drogen.
Roer om de 10 min het mengsel om.
Je kan de granola minstens 2 weken bewaren in een goed afgesloten pot.
