Toast van pompoen met geitenkaas, granaatappel- en pijnboompitten
INGREDIENTEN
voor 2p
6 plakken Hokkaidopompoen
50 g pijnboompitten
granaatappelpitten van 1/2 granaatappel
1 potje zachte geitenkaas
olijfolie
zwarte peper en grof zout
1 el rijstazijn
2 el esdoornsiroop
gemengde sla of rucola
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C.
Was de pompoen en snijd er 6 dikke plakken van, 1cm dik. Smeer de plakken pompoen in met olijfolie. Gebruik hiervoor een keukenborsteltje. Kruid af met zwarte peper en grof zout. Leg de plakken pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de pompoen gedurende 20 minuten, totdat je ze met een vork kan doorprikken.
De laatste 5 minuten schep je de zachte geitenkaas over de plakken pompoen en strooi je er eveneens de pijnboompitten over.
Haal ondertussen de granaatappelpitten uit de granaatappel. Hiervoor klop je eerst met een houten lepel op de schil van de granaatappel, dan komen de pitten gemakkelijker los.
Maak de vinaigrette: meng in een kommetje 2 el esdoornsiroop, 1 el rijstazijn en 2 el olijfolie.
Verdeel de pompoenplakken over de borden en schep er de granaatappelpitten over.
Serveer op een bedje van groene sla en overgiet met de vinaigrette.
Tip: je kan dit gerecht op voorhand klaarmaken als meeneemlunch. Verwarm de pompoenplakken dan even in een microgolfoven en voeg de granaatappelpitten en de sla pas nadien toe.
