top of page
Natalie1.jpg

Natalie Willems

Van jongs af aan heb ik een passie voor voeding: dagelijks vers koken, gezonde lekkernijen en nieuwe recepten uitproberen, snuisteren in kookboeken,

kookworkshops volgen en geven … een opleiding tot voedings- en dieetkundige was vanzelfsprekend (KHLeuven,1997).

Naast deze klinische opleiding wilde ik ook meer weten over de productieprocessen van voeding en studeerde ik verder tot master in de Industriële wetenschappen Biochemie/voedingstechnologie (KULeuven campus Groep T, 2000).

Mijn loopbaan startte ik met de initiatie van een dieetproject en HACCP-implementatie in een woonzorgcentrum.

Daarna zette ik de stap naar de voedingsindustrie op de afdeling kwaliteitscontrole en productontwikkeling van chocolade.

Toch miste ik de sociale kant van de job om mensen te motiveren en begeleiden in een gezonde levensstijl. Vandaar dat ik een eigen dieetpraktijk opstartte in

Pellenberg (2018), na 3 jaar te mogen proeven van het leven en de cultuur in Zuid-Afrika.

 

De verhuis met het gezin naar Zuid-Afrika was deels omdat ik merkte dat ik gezondheidsklachten had die met de reguliere geneeskunde niet behandeld konden worden.

In Zuid-Afrika heb ik mezelf en mijn lichaam beter leren kennen en ben ik me meer en meer gaan verdiepen in 'voeding als medicijn' - de relatie tussen voeding, gezonde darmen en energie. 

Met het toepassen van het laag Fodmap-dieet, een wetenschappelijk onderbouwd dieet dat in 2014 gepubliceerd werd, kon ik mijn darmklachten en voedselintoleranties onder controle brengen. Ik merkte dat een verandering in mijn voedingspatroon én levensstijl duidelijk meer vitaliteit kan terugbrengen in mijn leven, al blijft het een werkpunt van elke dag!

Mijn doel is mijn professionele kennis en ervaring rond darmproblematiek,voedselintoleranties en chronische pijn met anderen te delen.  Ik bied een holistische behandeling aan bij prikkelbare darm, fibromyalgie, CVS, chronische pijn en andere energieproblemen.

Ik hanteer hierbij de S.M.I.L.E-methode waarbij zowel Stressreductie, Medicijnen/voedingssupplementen, het Immuunsysteem, je Leefstijl als persoonlijk aangepast voedingsadvies (Eliminatiedieet) de aandachtspunten zijn.

Als diëtiste ben ik aangesloten bij de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten. Ik ben erkend bij het Riziv, waardoor je  beroep kan doen op (gedeeltelijke) terugbetaling van je ziekenfonds.

Specialisaties

Je kan bij mij terecht voor persoonlijk voedingsadvies:

  • Laag FODMaP-dieet (prikkelbare darm)

  • Voeding bij CVS en fibromyalgie

  • Histamine-intolerantie

  • Intoleranties (lactose, fructose, gluten)

  • Hypercholesterolemie

  • Leververvetting

  • Diabetes type 2

  • Gezonde  en evenwichtige voeding

bottom of page