Lichte curry
met spitskool, wortel en kalfsgehaktballetjes
INGREDIENTEN
voor 4 personen
600g kalfsgehakt
4 el peterselie (vers of diepvries)
4 stengels lente-ui, (enkel het groene deel is low fodmap), fijngesneden
4 wortelen, in reepjes
1 spitskool, in reepjes
400ml kokosmelk
2 cm gember, geraspt
1 el kerriepoeder
2 el citroensap
een snuifje kurkuma
olijfolie / knoflookolie
peper en zout
nootmuskaat
BEREIDING
Neem een grote kom en meng hierin het kalfsgehakt, 2 el peterselie en 2 el fijngesneden groen van lente-ui. Kruid naar smaak met peper en zout en nootmuskaat.
Rol met vochtige handen balletjes van dit mengsel.
Bak de balletjes in olijfolie in een wokpan tot ze goudbruin zijn. Leg ze op een bord en houd ze warm.
Stoof in dezelfde wokpan de wortel- en spitskoolreepjes in 1 el olijfolie en 1 el knoflookolie tot ze beetgaar zijn.
Blus met de kokosmelk. Voeg gember, kurkuma en kerriepoeder toe en laat 3 minuten sudderen.
Voeg de gehaktballetjes toe en breng verder op smaak met citroensap, peper en zout.
Werk af met peterselie en serveer met rijst.
FODMaP-proof? ja, spitskool is de zomervariant voor witte kool. Zachter van smaak en lichter verteerbaar. Spitskool is rijk aan vitamine C, kalium en foliumzuur, en (prebiotische) voedingsvezels, dus gezond voor onze darmen!
