zalm met knolselderpuree en broccoli.jpg

Zalm met geroosterde broccoli en knolselderpuree

 

INGREDIENTEN

voor 2p:

300g zalmfilet met vel

1 broccoli, in roosjes

300g knolselder, geschild en in blokjes gesneden

400g aardappelen

1/2 groentebouillonblokje

een scheutje sojaroom

olijfolie

zwarte peper en grof zout

nootmuskaat

1 el peterselie, fijngehakt

enkele druppels citroensap (flesje)

1 el mosterd

2 el hazelnootpoeder (of mix hazelnoten fijn in een blender)

 

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 200°C.

Leg de broccoliroosjes in een ovenschaal en besprenkel met 1 el olijfolie, 1 el water, zwarte peper en grof zout. Hussel goed door elkaar. Rooster de broccoliroosjes 10 à 15 minuten in de oven. 

Kook de aardappelen samen met de knolselderblokjes in de groentebouillon in een ruime kookpot gedurende 15 à 20 minuten. Giet af en stamp tot een smeuïge puree, voeg een scheutje sojaroom toe en kruid af met nootmuskaat.

Meng in een kommetje 1 el mosterd, 2 el hazelnootpoeder, 2 el olijfolie en 1 el peterselie tot een pasta.

Wrijf een ovenschaal in met olijfolie, leg hierin de zalmfilets met velkant naar onder.

Bestrijk de zalmfilets met de mosterd-hazelnootpasta en besprenkel met enkele druppels citroensap.

Bak de zalmfilets in de oven gedurende +/- 15 minuten.

Serveer de zalm met de geroosterde broccoliroosjes en knolselderpuree.

PS. geen mosterd-hazelnootkorstje op zalm op foto ;-)

FODMaP-proof? ja! 

©2018 by Natalie & Wim.