top of page
zoete aardappelbrood.JPG

Zoete aardappelbrood

 

INGREDIENTEN

voor 1 broodje

450g zoete aardappelen, geschild

4 eieren

3 el Griekse yoghurt

2 el gemalen kokos

1 el citroensap

1 kl speculaaskruiden

4 el kokosolie

300g havermout

2 kl bakpoeder

 

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de zoete aardappelen in gelijke stukken en kook ze gaar in ca. 10-15 min.

Doe de aardappelen samen met de eieren, kokosolie, yoghurt, gemalen kokos en het citroensap in een blender en mix tot een luchtig geheel.

Doe de droge ingrediënten in een kom, roer ze om en doe er het zoete aardappelmengsel onder.

Roer alles goed door elkaar.

Schep het beslag in een cakeblik , bekleed met bakpapier, en zet het zoete aardappelbrood ca 40 min in de voorverwarmde oven.

Laat het broodje na het bakken 10 min afkoelen in de vorm, en dan op een rooster.

Tip: je kan dit brood gemakkelijk invriezen: snijd het in plakken en leg tussen de plakjes een stuk boterhampapier, dan komen de plakken makkelijk los als ze diepgevroren zijn.

bottom of page