top of page
zoete aardappel wafel met rabarbercompot

Zoete aardappel - Havermoutwafels met rabarbercompote

 

INGREDIENTEN

voor 8 stuks:

250g zoete aardappel

200g havermeel

200ml amandelmelk of rijstmelk

4 eieren

½ el bakpoeder

1 el esdoornsiroop

1 kl kurkuma

 

BEREIDING

Kook de geschilde zoete aardappelblokjes gaar in een bodempje water gedurende 15 min. Mix de zachte zoete aardappelblokjes tot een gladde puree.

Meng alle ingrediënten in een kom en mix tot een dik vloeibaar geheel.

Verwarm het wafelijzer en vet in met een beetje arachide olie.

Bak kleine wafels gedurende +/- 5 minuten (de hoeveelheid van het beslag en de baktijd hangen uiteraard af van je wafelijzer). Vet het ijzer in tussen elk baksel.

Serveer met rabarbercompote (zie recept op website).

Als variant kan je de wafel ook serveren met een beetje Griekse yoghurt, lactosevrije yoghurt of ricotta en fruit zoals blauwe bessen, kiwi, aardbeien, frambozen, ... 

Tips:

  • Maak een variant en vervang de zoete aardappelpuree door pompoenpuree

  • Deze wafeltjes kan je invriezen. Leg tussen de wafeltjes een stukje boterhampapier dan komen ze gemakkelijk los als ze diepgevroren zijn. Rooster ze even in je broodrooster (sommige broodroosters hebben ontdooi en rooster stand tegelijk).

  • Ideaal als tussendoortjes! Besmeer de wafeljes met een dun laagje Kwatta Fondant.

  • Maak een grotere hoeveelheid zoete aardappelpuree en vries enkele porties in, zodat je deze voor een volgende keer kan gebruiken. Dit bespaart al wat werk en tijd!

bottom of page